Dragi prijatelji,

saj poznate pesem, ki jo prepeva Šifrer: »za prijatelje si je treba čas vzet« in kot verjetno že veste, si člani SLS znamo vzeti čas za prijatelje, zato redno organiziramo Tabor SLS, kjer se srečamo člani, podporniki, sorodniki iz cele
Slovenije.

Takrat imamo čas za smeh, klepet, izmenjavo idej, pa tudi za ples, petje in seveda hrano in pijačo.

Letos bo Tabor 12. maja v Krškem. Tam bo poleg predsednika Marjana Podobnika prisoten tudi EU poslanec Franc Bogovič, ki bo z veseljem poklepetal z vami.

Člani SLS MO Kopra bomo organizirali prevoz do Tabora in nazaj, zato vas prosimo, da najkasneje do 30. 4. 2019 sporočite svojo prisotnost na el. naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Po prvomajskih praznikih vam bomo posredovali še
natančnejše informacije glede odhoda.

V pričakovanju na skorajšnje snidenje vas pozdravljamo,

Člani in članice SLS MO Koper

Spoštovani člani, spoštovane članice in podporniki SLS,

naj vas spomnimo, da v teku zbiranje podpisov podpore naši listi, zato vas prosimo, da v kolikor se še niste odzvali, podpišete in na upravni enoti overite podporo in jo predate predsedniku občinskega odbora Branku Čehovinu ali pošljete na tajništvo SLS, na naslov SLS, Beethovnova ulica 4, 1000 Ljubljana.

SLS ima v iztekajočem mandatu v Evropskem parlamentu zelo aktivnega, delavnega in uspešnega poslanca Franca Bogoviča, ki je med drugim za prihodnji razvoj podeželja, tudi slovenskega, prek projekta »Pametne vasi« zagotovil pomembna finančna sredstva, s katerimi se bo lahko ohranilo dosedanje pozitivne rešitve in izboljšalo kakovost življenja ljudi na podeželju. Da bi tudi v prihodnjem mandatu imeli svojega predstavnika v Evropskem parlamentu, je pomembno, da se prav vsak angažira po svojih najboljših močeh. Več o njegovem delu si lahko preberete na http://bogovic.eu/

Osebno se boste lahko srečali z EU poslancem Bogovičem na Taboru v Krškem. V SLS MO Koper bomo organizirali avtobusni prevoz, veseli bomo, če greste z nami.

Želimo vam prijetne pomladne dni.

V imeni SLS MO Koper 
Branko Čehovin, Ivan Dekleva, Vesna Starman

SLS v vlogi medija za prenos pobud interesnih skupin na mesta odločanja na lokalni in državni ravni

Mestni odbor SLS Koper bodo od sedaj vodili predsednik Branko Čehovin, v ožji ekipi bodo še podpredsednica Danjela Lazar, ki bo zadolžena predvsem za mlade in podeželje, Vesna Starman, ki bo koordinator med občinskimi in regijskimi odbori ter Ivan Dekleva, kot organizacijski vodja.

Branko Čehovin je povedal, da se veseli novih izzivov predvsem zato ker ve, da ima za sabo dobro, strokovno ekipo s svežim elanom.

Prisotni so bili tudi predstavniki sosednjih občinskih odborov zaradi katerega je bila diskusija zelo zanimiva. Dogovorili so se, da bodo v prihodnje sodelovali pri vsebinah, ki se tičejo vseh štirih obalnih občin, kot na primer zaščita kmetijskih zemljišč itd.

Častni gostje so bili predsednik stranke Marjan Podobnik, predsednik Nove generacije Daniel Valentine in Alexander Crowther podpredsednik Nove generacije. Predsednik je poudarjal, da smo sicer stranka širokih interesov, vendar korenine so še vedno na podeželju. Predstavnika Nove generacije pa sta izrazila zadovoljstvo nad novo energijo, verjameta, da bodo lahko s skupnimi močmi privabili mlade k sodelovanju.

Podpredsednik je predstavil poročilo o delu v prejšnjem mandatu, najbolj je ponosen na odprtje Zavoda na Debelem rtiču, pridobitev novega vrtca v Dekanih, na saniranje plazov Krnica, Guci in Podpeč in ohranitev cisterne na Muzejskem trgu.

Tudi v letu 2019 bo MO SLS Koper aktiven v političnem prostoru, še naprej bodo glas podeželja. Še posebej je bilo izpostavljeno, da bo tako kot SLS na državni ravni tudi MO SLS Koper medij za prenos pobud različnih interesnih skupin na mesta odločanja na lokalni in državni ravni.

Verjamejo, da bodo volivci obalnih občin zaznali, da potrebujejo tudi stranko SLS in njene vrednote v svojem okolju.

Search