Članice in člani MO SLS Koper izvolili novo vodstvo

 Preteklo soboto, 27. 2. 2016, so članice in člani MO SLS Koper na rednem volilnem občnem zboru izvolili novo vodstvo za prihodnja štiri leta.

Olga Franca je tako dobila ponovno zaupanje za vodenje odbora, odbor vodi že 10 let. Izvoljeni so bili trije podpredsedniki, Ivan Dekleva ponovno, Dragan Sadžak ponovno, pridružil se je še Branko Čehovin. Člani izvršilnega odbora MO SLS Koper pa so: Vesna Starman, Ester Kapelj, Žarko Pregelj, Rajko Tedeško, Pavel Goja, Zvezdana Djekić, Mirela Božič, Vlado Cerkvenič in Bojan Barišič.

Potrdili so tudi program dela za leti 2016 in 2017. Še naprej bodo stranka, ki opazi in predvsem sliši težave vsakega občana. Da se zavzema za t.i. »malega« človeka, so že večkrat dokazali, zadnje pobude, ki so jih vzeli za svoje so:

-Kot edina stranka iz Mestnega sveta so podprli Angelo Lampe v njenem prizadevanju za gradnjo zavoda za invalidne osebe na Debelem rtiču.

-Pomagali so civilni iniciativi v Sočergi glede razprodaje zadružnega doma.

-Nasprotovali so županu pri nakupu Hotela Koper, saj se zanj zanima koprski podjetnik, ki je pripravljen plačati višjo ceno od občine, vendar ga občina iz neznanega razloga ovira pri temu.

-Nasprotovali so nakupom deležev Vinakoper, ter povečevanju deleža v Primorskih novicah.

Še naprej si bodo prizadevali za pravičnejšo Mestno občino Koper: proračunska sredstva morajo biti dodeljena tudi na podeželje, pa tudi za sanacijo posledic plazov in naravnih nesreč, postavitev merilne naprave za merjenje onesnaženosti zraka v Lovranu.

Še pred pričetkom poletja napovedujejo zbiranje podpisov za gradnjo vrtca v Dekanih, za sprejetje odloka, ki bo omogočil postavitev pomožnih objektov na kmetijskih zemljiščih, podali pa bodo tudi predlog za spremembo delitve koncesnine pristanišča med občinama Koper in Ankaran. Bdeli bodo nad gradnjo zavoda za invalidne osebe na Debelem rtiču. V občinskem svetu bodo zastopali interese občank in občanov ter nasprotovali jalovim projektom in brezglavim zapravljanjem javnega denarja.

Search