Od predsednika RS in predsednika Vlade RS pričakujem jasen odgovor

Mestna svetnica SLS MOK Olga Franca: Od predsednika RS in predsednika Vlade RS pričakujem jasen odgovor

 »Zima je ponovno tu, življenje koprskih in vseslovenskih brezdomcev pa se bistveno ni spremenilo,« je zapisala mestna svetnica SLS v MO Koper Olga Franca v odprtem pismu, ki ga je naslovila tako na predsednika RS Boruta Pahorja in predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja.

 »28. decembra 2016 smo na vas naslovili pismo v zadevi problematike brezdomcev. Vašega cenjenega odgovora pa do danes še nismo prejeli,« je opozorila oba in dodala, da v Sloveniji potrebujemo sistemske trajnostne ukrepe za izboljšanje življenja brezdomcev oz. njihovo ponovno vrnitev v življenje naše družbe in da se urgentno sprejme strategijo reševanja problematike brezdomstva z akcijskim načrtom, lokalnim skupnostim pa naloži izvedbo ob ustreznih finančnih virih.

Tako predsednika RS kot predsednika Vlade RS je Franca opomnila, da sta ob svoji izvolitvi dejala, da bosta delala v dobrobit slehernega državljana RS.

***

PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE

gospod Borut Pahor
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Koper, 5. januar 2018
Spoštovani predsednik,

dovolite, da vam najprej čestitamo za zmago na volitvah in vam zaželimo uspešno delo za blaginjo Slovenk in Slovencev.

28. decembra 2016 smo na vas naslovili pismo v zadevi problematike koprskih brezdomcev. Odgovorili ste nam 27. 1. 2017, oziroma ste nam v vednost poslali kopijo dopisa, ki ste ga naslovili na Mestno občino Koper. Vašega cenjenega odgovora pa do danes še nismo prejeli.

Zima je ponovno tu, življenje koprskih in vseslovenskih brezdomcev pa se bistveno ni spremenilo. Žal vas moramo obvestiti, da nam Vlada RS oz. predsednik dr. Miro Cerar še ni odgovoril. Naj poudarimo, da smo v našem pismu opozorili na potrebne sistemske trajnostne ukrepe za izboljšanje življenja brezdomcev oz. njihovo ponovno vrnitev v življenje naše družbe, da se urgentno sprejme strategijo reševanja problematike brezdomstva z akcijskim načrtom, lokalnim skupnostim pa naloži izvedbo ob ustreznih finančnih virih.

Z vašo zaprisego ste prisegli, da boste delali v dobrobit slehernega državljana, zato vas ponovno vljudno prosimo, da z vašim opozorilom spodbudite Vlado RS, da se loti problematike celovito in je ne odlaga v arhiv.

V pričakovanju vašega ukrepanja in vašega odgovora, vas lepo pozdravljamo.

Olga Franca, mestna svetnica SLS v MOK in predsednica Mestnega odbora SLS Koper

***

PREDSEDNIK VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE

gospod Miro Cerar
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Koper, 5. januar 2018
Spoštovani predsednik Vlade RS dr. Cerar,

28. decembra 2016 smo na vas naslovili pismo v zadevi problematike koprskih brezdomcev. Vašega cenjenega odgovora pa do danes še nismo prejeli.

Zima je ponovno tu, življenje koprskih in vseslovenskih brezdomcev pa se bistveno ni spremenilo. Naj poudarimo, da smo v našem pismu opozorili na potrebne sistemske trajnostne ukrepe za izboljšanje življenja brezdomcev oz. njihovo ponovno vrnitev v življenje naše družbe, da se urgentno sprejme strategijo reševanja problematike brezdomstva z akcijskim načrtom, lokalnim skupnostim pa naloži izvedbo ob ustreznih finančnih virih.

Ob izvolitvi ste izjavili, da boste delali v dobrobit slehernega državljana, zato vas ponovno vljudno prosimo, da se te problematike lotite celovito in je ne boste odložili v arhiv. V pričakovanju vašega ukrepanja in vašega odgovora, vas lepo pozdravljamo.

Olga Franca, mestna svetnica SLS v MOK in predsednica Mestnega odbora SLS Koper

Search